Klänningar

Klänningar har alltid varit ett mycket populärt plagg bland flickor och kvinnor i en eller annan form. Det finns dock undantag på 1700-1800-talet då en extrem användning av korsetter, krinoliner turnyr och annat som försvårar användandet av klänningar.

I dag har detta plagg mängder av olika utseenden och former och tillverkas i alla tänkbara material. Och det finns inte alls lika föreskrivna regler kring användandet av klänningar som förr i tiden.

Klänningen har funnits i en eller annan form genom alla tider och det är ett plagg som i allra högsta grad stenhårt har följt modet genom århundraden. Det är inte otänkbart att det kan ha varit den dräkt som alla mest ha böjt sig efter modets nycker i färg former och material.

Generellt sätt kan man säga att klänningen först på 1900-talets andra hälft blev ett lätt och behagligt plagg att bära. Innan dess, framför allt på 1800-talet och tidigare var klänningen (om man tillhörde de modemedvetna i högre stånd) ett besvärligt, varmt och mycket tungt plagg. Ofta var det gjort av flera meter tyg som skulle bölja och framhäva former hos kvinnorna. Inte nog med en tung klänning, man skulle också ha underkjolar, krinolin och en hårt åtsnörd korsett, som hämmade andningen och möjligheten att äta. Att bära klänning och vara vackert klädd på den tiden innebar mer pina än att vara fin.

Men som tur var har tiderna förändrats, på 1900-talet kom nya kläder, klänningen glömdes visserligen inte bort, men det strikta modet föll ur och man behövde inte hålla sig till alla “korrekta moderegler” längre. Det skapadesklänningar som var korta, enkla, tunna, utan ärmar, med en ärm, med slitsar på en sida eller på båda sidor också vidare Och ett mer fritt användande av klänningen tog sin början.

Det mest omtalade i modern tid är Lady Gaga och hennes köttklänning som hon gjorde entre med i MTV Music Video Avards. National Museum of Women in the Arts i Washington DC kan nu klänningen kan beskådas

30 sep 2012

Välkommen till den här sidan: Underkläder med still.
Här kan du läsa om underkläder - lite intressant information.
Hoppas att du är förälskad i underkläder:) 

Här hittar du fortlöpande nyheter på vår blogg.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)